Search
Close this search box.

Innovatie-competitie: denk mee over spoortrillingen

ProRail organiseert een innovatie-competitie voor ondernemers. We zijn op zoek naar innovatieve maatregelen aan de infrastructuur, die spoortrillingen helpen verminderen. Dit is nodig, want het vervoer per spoor neemt toe en tegelijkertijd wordt vaker bij het spoor gebouwd. Dit leidt tot een toename van hinder door spoortrillingen.

Meer treinen en meer huizen

Trillingshinder door spoorvervoer is een actueel probleem. Rond het spoor zijn soms trillingen voelbaar. Van passerende treinen. Of van werkzaamheden aan het spoor of station. Het ontstaan van trillingen én het effect van maatregelen zijn moeilijk te voorspellen. Spoorvervoer is belangrijk voor een duurzamere wereld. Er gaan komende jaren meer treinen rijden en treinen worden ook langer. Daarnaast wordt steeds vaker bij het spoor gebouwd. Zonder maatregelen zal de hinder door spoortrillingen toenemen.

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert ProRail de Innovatieagenda Bronaanpak Spoortrillingen uit. Elke situatie vraagt om maatwerk. De samenstelling van de bodem, het soort trein, de belading ervan, de rails en het type woning spelen allemaal een rol.

Nieuws over Innovatieagenda Bronaanpak SpoortrillingenNieuws over Innovatieagenda Bronaanpak Spoortrillingen

Meer weten en slimme ideeën indienen?

Heb jij slimme, innovatieve oplossingen die spoortrillingen bij de bron verminderen? Doe dan mee en schrijf je in. Meer informatie vind je op deze pagina.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.

Leave a Reply

Hey engineer (to be)

What would you like to see added to our site? More content on Industrial Design and Big Data
or is Civil Engineering your thing?