Dag van de Ingenieur 2022

De finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs zijn alle drie op een of andere manier met het water bezig. ir. Marijn van Rooij CTO bij Ocean Grazer, slaat energie op in de zee; ir. Nikéh Booister adviseert over waterveiligheid klimaatadaptie bij Sweco en dr. ir. Sjoerd Kerstens, Leading Professional Water bij Royal HaskoningDHV, ziet kansen in waterzuiveringsprocessen.

Ook zal dit jaar voor het eerst een studententeam in het zonnetje worden gezet en de KIVI Engineering  Student Team ontvangen.
De KIVI Engineering Student Team Award is een aanmoedigingsprijs. De studententeam prijs is door het Koninklijk instituut Van Ingenieus (KIVI) in het leven geroepen om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten.

De genomineerden teams van 2022 zijn bekend
InMotion, met het project ‘de Revolution’. InMotion ontwikkelt een nieuwe snellaad technologie genaamd ‘Electric Refueling’. Geen lange rijen meer voor een laadstation en ook geen verplichte kop koffie, laden en weer door.
Ook Core met het project ‘Core TITAN’ komt in aanmerking voor de prijs. Hun nieuwe installatie CORE TITAN verwerkt afval met de batterijen onder water.  En het derde team is MSP-Maastricht, met hun project ‘Methagone’. Methagone, een door bacteriën gemaakt voedingssupplement die koeien minder methaan (broeikasgas) uit doet stoten.

Aanmelden voor dit event? Klik hier. 

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!