Wie wil meewerken aan het opstellen van een ‘Common Training Framework Engineering’?

Er zijn zeer veel initiatieven in beweging zodat ook ingenieurs zich een leven lang kunnen ontwikkelen. De marketing termen vliegen je om de oren en  nergens kan ik objectieve inhoud vinden die ook nog eens voor niet ingewijden betrouwbaar is. Met verwijzingen naar verschillende vormen van boeken, praktische trainingen, onderwijs en  toetsing/tentamen doen.

Een ‘common training framework’ is gekoppeld aan Europese regelgeving en het staat lidstaten vrij om dat wettelijk te verankeren. Dat zal waarschijnlijk voor volgende generaties zijn. Mijn belang is dat ingenieurs de vele goede opleidingsmogelijkheden in de wereld beter kunnen vinden.

Een boek, een filmpje, een massive online open course, etc etc. En praktische trainingen. Bijvoorbeeld veiligheidstrainingen worden bijna nooit binnen een onderwijsinstelling gegeven maar zullen altijd belangrijk zijn.
En een duidelijke maat op de certificaten. Zodat ook aanvragen voor ingenieurserkenningen zoals het constructeursregister, Chartered Engineer en EUR ING etc, makkelijker te verkrijgen zijn.

Het gaat mij dus om inhoud, oude inhoud (de zwaartekracht is echt niet nieuw) en nieuwe inhoud. En die inhoud via een kaartenbak of SQL database ontsluiten voor ingenieurs. Gezamenlijk vormt alles wat er al is meer dan één ingenieur in één leven kan leren.

Want niemand, ook ingenieurs niet, krijgen een programma van het leven. Flexibel bijscholen wanneer dat nodig is en snel goede inhoud kunnen vinden, zonder je door de marketing te moeten heen wringen, zou mij heel blij maken.

Wie wil mee doen?

Meldt je aub bij mij => info@gijsbreedveld.nl

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!