€9,3 miljoen van NWO-RCO voor BatteryNL consortium

Iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van batterijen, kleine bedrijven, multinationals en kennisinstellingen, heeft zich verenigd in het consortium BatteryNL om binnen acht jaar de volgende generatie batterijen te ontwikkelen op basis van een beter begrip van materiaalinterfaces.

Prof. M. (Marnix) Wagemaker (TU Delft – Faculteit Technische Natuurwetenschappen) is de projectleider van een 9,3 miljoen euro kostend project gefinancierd door NWO-ORC (project nummer NWA.1389.20.089).

Veiligere batterijen met een hogere dichtheid
BatteryNL wil de volgende generatie batterijen ontwikkelen die veiliger zijn, een hogere energiedichtheid hebben en een langere levenscyclus hebben – allemaal cruciaal voor een samenleving gebaseerd op duurzame energiebronnen.

Het hart van de batterijen
Op basis van unieke Nederlandse expertise wordt het hart van deze felbegeerde batterijen – het raakvlak tussen elektrode en elektrolyt – onderzocht en verbeterd met behulp van schaalbare technologieën.

Meer is te lezen op

https://www.maakindustrie.nl/nieuws/energie/consortium-wil-nederlandse-partijen-spilfunctie-geven-in-batterijontwikkeling/

of TU Delft https://www.tudelft.nl/2022/tnw/op-zoek-naar-de-felbegeerde-veilige-betere-en-duurzame-batterij-batterynl

of in het Engels op https://www.batterynl.nl/

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!