EV ombouwkit voor diesel bestelbussen Stellantis

Stellantis gaat een strategisch partnerschap aan met Qinomic, een ontwikkelaar van duurzame technologieën. Doel is om vanaf 2024 EV-conversies aan te bieden voor zijn reeds verkochte bedrijfswagens met (diesel-)verbrandingsmotor, zodat die ook in de nabije toekomst de steeds vaker voorkomende Europese milieuzones mogen binnenrijden.

https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/stellantis-komt-met-ev-conversie-voor-zijn-bedrijfswagens/

Goedkoper alternatief voor nieuwe EV-bedrijfswagens

Samen met het Franse Qinomic gaat het ombouwpakketten ontwikkelen voor zijn reeds bestaande bedrijfswagens-met-verbrandingsmotor. Daarmee wordt het mogelijk om een conventioneel aangedreven busje om te bouwen naar een volledig elektrische. Voor welke modellen Stellantis de conversies gaat aanbieden, is nog niet bekend. Wel zegt het duo in 2024 te willen beginnen met het verkopen ervan. Het is met name interessant voor bijvoorbeeld bouwbedrijven en koeriersdiensten, daar die vaak in stedelijk gebied moeten zijn. Stellantis wil het verduurzamen van bedrijfswagenparken dankzij deze conversies betaalbaarder maken.

Naar verwachting hebben de omgebouwde bedrijfswagens een vrije kleine actieradius. De ‘conventionele’ architectuur van de busjes biedt immers slechts beperkt ruimte voor een accupakket, vooral omdat die voldoende intact moet blijven. Volgens Stellantis voldoen de omgebouwde bussen – wel zo logisch – na de ombouw aan hun oorspronkelijke veiligheids- en keuringseisen.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!