Meewerken aan internationale normalisatie geotechniek

De NEN werkt internationaal hard samen aan de nieuwe Eurocode 7 voor geotechniek. Alle landen moeten die in 2024 goedkeuren middels een ‘formal vote’. De laatste commentaarronde, de ‘formal enquiry’, zal plaatsvinden tussen 1 september en 21 december 2022.

Een belangrijk deel van het op 21 december in te dienen commentaar is gedurende het afgelopen jaar al samengesteld door internationale werkgroepen, waarin Nederland breed is vertegenwoordigd.

‘De laatste check die we vanaf 1 september nog kunnen doen is of we, met in achtname van het commentaar uit die werkgroepen, uiteindelijk een Eurocode overhouden die voldoende aansluit bij de manier waarop wij in Nederland onze ontwerpen willen maken’, meldt de NEN in een nieuwsbericht. ‘Daarbij speelt ook de vraag of de Eurocodetekst voldoende bewegingsvrijheid biedt om onze Nationale bijlage zo op te stellen als wij dat zouden willen. Als u dat mede wilt beoordelen kunt u zich daarvoor aanmelden.’

Eurocode pagina
Meer informatie is terug te vinden op de NEN Eurocode pagina. Hier zijn ook de webinars van de sessies over de nieuwe Eurocodes te vinden die in samenwerking met SC7 ISSMGE en NEN zijn gemaakt en de presentaties van de circa twintig Nederlandse vertegenwoordigers in de verschillende werkgroepen.

Medewerking nationale bijlage
Ook is de NEN op zoek naar geotechnische ingenieurs die mee willen werken aan het opstellen van de nationale bijlage. Daarmee zal de NEN dit najaar een start maken. Het proces moet klaar zijn als de complete set Eurocodes in 2026 van kracht wordt.

Mocht u tijdens de laatste commentaaronde één of meer onderdelen van de Eurocodetekst mede willen beoordelen en/of willen meewerken aan de Nationale bijlage, dan kunt u zich daarvoor aanmelden via de NEN.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!