Philosophical Table #24

Wat is begonnen als een idee in de community Young KIVI, is nu werkelijkheid geworden! We zijn te gast in Vertigo, het gebouw van de faculteit Bouwkunde aan de TU/e.

De afdeling Filosofie & Techniek gaat samen met de studievereniging AnArchi van de Technische Universiteit Eindhoven de 24e editie van de Philosophical Table organiseren. Daar gaan zij gezamenlijk discussiëren over de rol van plastics.

We verachten een stuk plastic wanneer we deze in de natuur aantreffen, maar is deze ook echt misplaatst?

Het doel van deze discussie is om nieuwe inzichten te krijgen in de rol van plastics en de rol die de techniek en technologie daarin speelt. Plastic werd ooit gezien als hét materiaal van de toekomst, maar heeft inmiddels een zeer slecht imago als milieuverwoester.

Is het wel de bedoeling dat we stoppen met plastics, of zien we nog een hoger doel over het hoofd?

Op vrijdag 11 juni om 16u schuiven we zowel fysiek als digitaal aan. Deze filosofische discussie zal worden geleid door Jacob Voorthuis. Voorzitter van Filosofie & Techniek, Jac van den Broek, zal hier ook fysiek bij aanwezig zijn.

De vakafdeling Filosofie & Techniek en studievereniging AnArchi nodigen je van harte uit om fysiek of digitaal aan te schuiven! Inschrijven kan hier.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!