RWE LNG contract met Sempra Infrastructure uit VS

De Volkskrant meldt op 29 december 2022, 20:05 op de website:

Energiebedrijf RWE sluit contract voor vloeibaar gas uit de VS

“Het Duitse energieconcern RWE heeft een contract getekend voor de import van vloeibaar aardgas (lng) uit de Verenigde Staten. Sempra Infrastructure gaat het lng leveren vanaf 2027, vanuit een nog te openen Texaanse faciliteit.

 Jaarlijks gaat het om het equivalent van 3 miljard kubieke meter gas die via een lng-terminal bij Hamburg Duitsland binnenkomt. Duitsland is sinds het wegvallen van het grootste deel van de Russische aardgaslevering naarstig op zoek naar alternatieven. Die waren er nauwelijks, omdat Duitsland tot voor kort geen enkele lng-terminal had om het gas aan land te brengen. Inmiddels wordt met man en macht gewerkt aan een eigen lng-infrastructuur.

Het Duitse energieconcern zegt dat de overeenkomst belangrijk is voor heel Europa. Als Duitsland in staat is meer gas te importeren uit andere landen dan Rusland, vergroot dat ook de leveringszekerheid voor het hele continent, stelt RWE. Duitsland wordt vanwege zijn afhankelijkheid van Russische gas gezien als een van de aanjagers van de hoge Europese gasprijzen. Die stegen tot recordhoogte nadat de toevoer vanuit Rusland grotendeels was stilgevallen.

Langjarige lng-contracten moeten Duitsland verlossen van duur gas, dat nu op de spotmarkt wordt gekocht. Hierbij moet het land balanceren tussen energiezekerheid op de korte termijn en de wens om vanwege de energietransitie helemaal af te raken van het gas. Amerikaanse lng-producenten weigerden te investeren in nieuwe productiecapaciteit als daar geen langjarige contracten bij hoorden. RWE is nu een verbintenis aangegaan voor vijftien jaar. “

https://www.volkskrant.nl/economie/duits-energiebedrijf-rwe-sluit-contract-voor-vloeibaar-gas-uit-de-vs~b63ecf93/

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!