Vliegende robot

Drones of liever vliegende robots. De technische ontwikkeling in Enschede gaat zo hard, dat de regelgeving, hoe kan het ook anders, achterblijft. De trend: onbemande robotsystemen die volledig zelfstandig hun taken uitvoeren. De Twentse brandweer werkt er al mee en is de pionier in Europa.

Kijk mee met het onderzoek van Professor – Unmanned Robotic Systems A.Y. (Abeje) Mersha, PhD: https://www.1twente.nl/artikel/1083796/the-sky-is-voor-drones-niet-de-limit-dat-is-de-achterlopende-regelgeving?utm_campaign=Space53&utm_content=189795086&utm_medium=social&utm_source=linkedin&hss_channel=lcp-10936274

 

 

Eén reactie

  1. Regelgeving voor techniek loopt helaas vaak té erg achter waardoor technisch onderzoekers vastlopen in hun onderzoek of waardoor ingebruikname onmogelijk is. Eenzelfde probleem heeft zich jarenlang (en voor een groot deel nog steeds) voorgedaan in de bouw, waarbij 3D-betonprinten voor constructies zo goed als onmogelijk werd gemaakt omdat je het simpelweg niet mocht testen. Er is uiteindelijk gekozen voor een design of experiments aanpak gekozen waardoor er nu wel gebouwd kan worden met 3D-printtechnieken.

    In de IT dreigt nu hetzelfde. Alleen het probleem is hier anders. In de IT is er zodanige regelgeving, waardoor technologie te makkelijk in gebruik wordt genomen en aangepast kan worden, waardoor het een broeinest wordt voor de cybercriminaliteit. Zo ook met de cryptocurrency; er bestaat nog geen certificering voor cryptomunten, hierdoor worden mensen opgelicht met ‘niet-(meer)-bestaande’ crypto. (Overigens een mooie voor de afdeling Informatica om op te pakken!)

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!