Wanneer je straks ingenieur bent en je wilt Europa in, let hier op!

Wanneer je straks ingenieur bent, dan is een baan vinden natuurlijk één van je prioriteiten. Maar denk je nu echt dat in de huidige wereld van internet veel mensen in het bedrijfsleven weten wat jij kan? En wat je allemaal in je mars hebt? Zeker wanneer je tijdens je carrière ook internationaal in Europa wilt werken dan is een baan vinden best lastig omdat ze in het bedrijfsleven in andere landen niet weten waar jouw diploma voor staat.

Weet jij bijvoorbeeld wat de inhoud is van de opleiding van een ingenieur in Slovenië?  Of in Denemarken? Of Spanje?

FEANI / Engineers Europe, https://www.feani.org/, is de overkoepelende organisatie van ingenieursverenigingen in Europa en ook KIVI doet mee in dit samenwerkingsverband. FEANI geeft voor ingenieurs met een aantal jaren werkervaring het EUR-ING certificaat uit. Op basis van inhoud worden Europese opleidingen vergeleken en in de European Engineering Education Database opgenomen. https://www.feani.org/european-engineering-education-database/eeed-database.

Dit certificaat krijg je niet zomaar. Je zult moeten aantonen dat je je tijdens je carrière continu bent blijven ontwikkelen en je werkervaring bijdraagt aan je groei als ingenieur. Dus start wanneer je begint met werken niet alleen met een CV om te lezen, maar ook met een dossier of portfolio (wat de modeterm ook is) waar je inhoudelijk kunt laten zien wat je in je carrière hebt gepresteerd.

Engineer your career! Dat maakt het aanvragen van het EUR-ING certificaat en werken over de grens in de toekomst een stuk makkelijker.

Meer informatie volgt binnenkort op de KIVI website.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!