Heeft kernenergie toekomst?

J.W. Storm van Leeuwen meent, dat kernenergie niets gaat brengen. Zie zijn stuk hierover

Wie kan hier iets meer over zeggen?

5 reacties

 1. Het zelfde bezwaar als Gaby heb ik. De brief riep bij mij vragen op over de juistheid van de gebruikte gegevens. Storm schrijft dat alle gegevens te vinden zijn. Maar dat valt nog niet mee. Als je ze gevonden hebt is behoorlijke cognitieven kennis van die materie wel vereist. Die heb ik niet, Kernenergie is en was mijn vak niet. Ik zou enrom veel tijd moeten besteden een verantwoord oordeel te geven. Ik las in De Ingenieur ook een bijzonder kritische beschouwing over kernenergie. Merkwaardig dat ik daarbij niet het verlangen had de info van De Ingenieur te controleren. Zegt dat iets over mij of over De Ingenieur of over het stuk van Storm?
  John van der Puil

 2. Gaby, John,
  Dat is precies de reden, waarom ik er in breder verband over wil praten, van gedachten en vooral van kennis wil wisselen. Ik kan hier als eenling (hoewel ik fysicus ben) nauwelijks aan beginnen, vandaar mijn oproep naar een brede RBT dialoog over dit onderwerp, waarbij ik verwacht dat er anderen, met meer kennis ter zake, ons informeren.
  Storm van Leeuwen meldt nogal zaken, die ook voor mij nieuw zijn.
  Behalve dat ik graag antwoorden hoor, zou ik graag zien hoe we deze community meer actief krijgen.
  Arie Quik

 3. Beste Arie en Gaby,
  Binnen de KIVI Klankbordgroep Ingenieurs en Energietransitie (I en E) bestaat o.a. een themagroep Kernenergie met KIVI leden die zeer goed bekend zijn met vraagstukken op gebied van Kernenergie. De vraag kan bijvoorbeeld aan de I en E woordvoerder Klaas Hommes worden doorgestuurd. Zie ook https://www.kivi.nl/afdelingen/klankbordgroep-ingenieurs-energietransitie/aandachtspunten/7-kernenergie
  Richard
  KIVI I en E Wind-op-land-en-zee

  1. Richard,

   dank voor deze suggestie. Ik heb mijn vraag daar gedeponeerd. Is het ook mogelijk Klaas Hommes naar deze community te lokken? Zodat hij de vraag kan beantwoorden en deelnemen in de dialoog?

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!