KIVI communities te statisch

Hoi, voordat ik weer op m’n kop krijg, ik heb gecontroleerd dat dit een privĂ© community is.. 🙂

Ook al is het een pilot site het valt op dat veel communities dezelfde update tijd hebben.. en er veranderd niets. Veel te statisch. Ook in deze groep zie ik weinig beweging.. ligt het aan mij ( dat kan natuurlijk heel goed zo zijn.. )

De actie 5 voor 12 studenten is nu verouderd dus die moet offline..

Er ontbreken actuele thema’s  ‘Energietransitie’ en ‘Duurzaamheid’. Is voor die laatste ons KIVI lid achter wattisduurzaam.nl, Thijs ten Brinck een optie?

Groet, Gijs

4 reacties

  1. Hoi Gijs, ik ben een beetje aan het rondkijken in de community’s. Ik meen nu in de groep “riskcontrol” te zitten. Wetend dat het een pilot site is heb ik wel geduld.
    Een van de grootste risico’s die ik zie is de te grote hoeveelheid informatie die voor ieder ter beschikking is, zonder te weten of die informatie wel gebaseerd is op verifieerbare feiten. Fake news en erger is zeer maatschappelijk ontwrichtend en veroorzaakt een hopeloze polarisatie.
    Welk onderwerp zou jij willen bespreken?

    1. Beste Gijs, Arie en Gaby,

      Arie wijst op een risico. In de techniek kan verkeerde informatie tot heel slechte resultaten leiden.
      Je werkt dus tegenwoordig met die overmaat aan informatie, waarvan je maar een klein deel kunt overzien, altijd in een bepaalde onzekerheid. Dat brengt risico’s met zich mee. Risico nemen hoort bij uitdagingen. Risico beheersen hoort bij de uitvoering van je uitdagingen. Maar nu ik zo bezig ben hoort deze discussie dus op de site Risk Control. Nou, dan ga ik daar maar verder.

      John

      1. De EU is bezig met ontwikkelen van wetgeving om de grote big 5 technologiebedrijven in het gareel te krijgen. In de VS is een zelfde beweging gaande in regeringskringen. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat we effectieve regels hebben. Maar dan nog. Het zou een wereldwijde strijd moeten zijn. Als technicus en jurist ben ik fel tegenstander van nepnieuws en onjuiste informatie. Als je met een taak bezig bent en je moet info die er goed uitziet iedere keer dubbel controleren en verifieren met andere bronnen dan vergt dat heel veel doorlooptijd van je project.
        Zie How Facebook and Google fund global misinformation, The Download from MIT Technology Review, Nov. 22, 2021. 2.03 PM.
        Voor belangstellenden verstrek ik graag een uittreksel dat ik maakte van het artikel met citaten en een zevental sites die eveneens berichten over misinformatie.
        Vraag voor de discussie:
        Heeft iemand van jullie wel eens te maken gehad met misinformatie die hinderlijk was in het werk?
        Ook als je dat niet hebt gehad, meld het even.

        John

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!