Zou je mij kiezen als nieuwe KIVI president?

Nieuwe KIVI president, zou je mij kiezen?

Mijn naam is Dineke Oudijk, ik ben sinds de jaren ’90 lid van KIVI en toen ook actief geweest in de KIVI kring Amersfoort. Sinds 2014 ben ik Ingenieurscoach en sinds 2020 Chartered Engineer.

Bij KIVI vind ik verbinding met mensen van alle generaties door mijn eigen succesvolle stijl bij het leiden van vergaderingen als voorzitter en bij het coachen van groepen of bij individuele coaching. Dat doe ik even makkelijk live als in een digitale vergaderomgeving, waar ook mensen meedoen die samen in een ruimte zitten en waar gelijktijdig ook andere mensen naast mij online meedoen.

Bijvoorbeeld afgelopen 12 maart tijdens het online event met Utrecht Schone Stad, waar ik mijn workshop Modern Haiku weer met veel plezier gaf. Een van de resultaten was de Haiku dichtregel:
opgeruimd straat netjes. Een inspirerende ervaring is het telkens weer maatwerk maken in het moment. Steeds als ik bezig ben in het moment, in de vergadering of in de coaching, merk ik wat nodig is en maak verbinding met deelnemers. Dat doe ik steeds op mijn eigen unieke manier, met een brede glimlach.

Met mede Ingenieurscoach Harry van Ingen sprak ik vandaag, hij deelde met mijn zijn artikel, dat ik graag hier met jou deel: betreft Chartership en ons tijdschrift De Ingenieur. Ik ben benieuwd naar jouw mening en Harry ook!

== citaat ==

Chartered Engineer en Incorporated Engineer: “walk the way you talk”
KIVI is de waardevolle weg ingeslagen om ingenieurs hun kwalificatie Chartered Engineer (CEng) of Incorporated Engineer (IEng) te laten behalen.
Waardevol omdat zij tijdens hun proces naar deze kwalificatie inzicht krijgen in hun technische competenties maar nog meer ook in hun sociale
competenties: hun soft skills. Deze worden vastgelegd in een persoonlijk portfolio. Daarmee ontstaat er een compleet beeld van hun technische hoogstandjes, maar ook hoe zij deze aan hun omgeving, hun bedrijf of de maatschappij presenteren, deze daarin meenemen, overtuigen en verder
ontwikkelen.
Wanneer we ons onvolprezen blad “De Ingenieur” openslaan, staat deze bol van techniek. De ene innovatie buitelt over de andere heen.
Mijn pleidooi is om in de verhouding van de technische en sociale competenties in het portfolio, respectievelijk 40 en 60 %, in de “De Ingenieur” ook aandacht aan soft skills te gaan besteden. Onderwerpen genoeg. Competentie C: leiderschap, verantwoordelijkheid en management.
Competentie D: communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden. Competentie E: professionele inzet.
Er is dus nog een lange weg te gaan en een wereld te winnen. Het ontwikkelingsproces van techneut naar geëngageerde ingenieur. Dan zal de samenleving ons en het KIVI zeker als serieuze partijen gaan beschouwen.
Harry van Ingen

== einde citaat ==
Meer lezen?
https://www.digidin.nl/

10 Minuten YouTube film bij verkrijgen Chartered certificering november 2020: Chartered of Incorporated Engineer met Stichting Steiger
https://www.youtube.com/channel/UCH3rs3BjKrxjaJOQFdG8ZWw

3 reacties

  1. Natuurlijk zou ik je kiezen als KIVI-presidente. Ik maak je mee als een ruimdenkende, creatief denkende verbinder en ingenieur Jij weet bewegingen te starten en daarbij mensen te enthousiasmeren. Wat jij aandacht geeft, dat groeit ook echt.
    Dus je zult begrijpen dat het voor mij het geen vraag is of ik jou zou kiezen, maar een actie: ik stem op jou.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!