Help de overheid aan data over datacenters

Het artikel Data over datacenters kunnen stukken beter van Binnenlands Bestuur, bespreekt het dilemma waar veel gemeenteambtenaren steeds meer mee te maken krijgen: besluiteloosheid over het vergunnen van datacenters door onduidelijke en tegenstrijdige informatie over datacenters. Een mooie rol voor KIVI om hierbij te helpen.

 

Dagelijks dragen we bij aan het bouwen van data; door het uploaden van foto’s naar de cloud, het delen van creatieve Instagram-content en het maken van grappige filmpjes met TikTok. Al deze data wordt opgeslagen in datacenters en we hebben er dus steeds meer voor nodig. Ook in Nederland worden steeds meer datacenters gebouwd, hiervoor zijn bouwvergunningen nodig.

Een rapportage in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) over datacenters laat vooral zien hoe lastig het voor beleidsmakers is om afgewogen beslissingen te nemen.

Waar zit dan precies het probleem? Steeds meer gemeenten vinden het lastig om vergunningen uit te geven doordat ze niet op een juiste manier kunnen onderbouwen of de toekomstige datacenter wel zal voldoen aan het bestemmingsplan door een tekort aan sluitende data rondom het precieze verbruik en uitstoot van datacenters. Hierdoor worden beslissingen uitgesteld of…afgesteld.

Een mooi technisch-maatschappelijk probleem waar we met KIVI aan bij kunnen dragen. Wie doet er mee?

Lees hier het volledige rapport van MRA

Bron & afbeelding: https://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/over-datacenters-bestaan-meer-meningen-dan-betrouwbare-gegevens?tid=TIDP3938690XC2E0901124F64EAE95E70C8F65E2E79CYI5&utm_campaign=BB_NB_Ruimte&Milieu&utm_medium=email&utm_source=binnenlandsbestuur

Eén reactie

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!