Museuminitiatief

Doelstelling

Musea gaan door de huidige coronacrisis kopje onder. Ze mogen geen mensen ontvangen en door de NOW regeling blijven de kosten hoog. Hier kan KIVI naam maken. Door alle KIVI leden op te roepen een museum te vormen in eigen vensterbank kunnen we deze musea helpen!

Format

Alle KIVI leden krijgen de oproep om een tentoonstelling te maken op een plek zodat mensen er vanaf de straatkant naar kunnen kijken. Omdat alle KIVI leden ingenieur zijn, zullen deze tentoonstelling een technische insteek hebben. Dit kan zijn een poster van het afstuderen, een project van het werk, een idee, de pitch van je eigen start-up, noem maar op!

Vervolgens wordt er op de sociale kanalen van KIVI en de leden promotie gemaakt over de eigen tentoonstelling. Er wordt door de besturen een inventarisatie gemaakt van de tentoonstellingen en een route in elke stad gemaakt. Vervolgens kunnen voorbijgangers langs deze route genieten van de tentoonstellingen. D.m.v. het scannen van de QR-code op de ruiten van de tentoonstellingen kunnen de voorbijgangers een bijdrage doen aan het initiatief. Het opgehaalde geld is bedoeld om alle technische musea van NL te helpen.

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!