Volle EV accu in 5 minuten (Nio accuwissel systeem)

van Autoweek.nl een bericht van 2 dec. 2022

Wat Renault en Better Place met accuwisselstations voor de Fluence ZE niet lukte hoopt het Chinese Nio wél voor elkaar te krijgen. Het nieuwe EV-merk komt ook in Nederland met zogenoemde Power Swap Stations, stations waar je in mum van tijd je lege accu voor een volgeladen exemplaar kunt omwisselen. Het eerste Nederlandse batterijwisselstation van Nio is nu in Tilburg geopend.

Nio brengt een drietal interessante elektrische auto’s op de Nederlandse markt: de ET5, ET7 en EL7. De ET5 en ET7 zijn elektrische sedans. de EL7 op zijn beurt een elektrische SUV. Het drietal komt beschikbaar met twee formaten accupakketten en de Nederlandse prijzen van de Nio’s zijn al bekend. Je kunt ze kopen inclusief accu, maar de drie EV’s zijn ook te koop middels een constructie waarbij je het accupakket huurt. Nio gelooft in het succes van accuwisselstations en wil in Europa al in 2023 een netwerk hebben dat uit 120 zogenoemde Power Swap Stations bestaat. In Tilburg heeft Nio nu zijn eerste Power Swap Station geopend.

Het eerste Nederlandse Power Swap Station van Nio staat bij het Van der Valk Hotel in Tilburg aan de A58 (Tilburg-Breda). Er volgen er de komende jaren veel meer. Nio wil namelijk ook in Nederland een dekkend netwerk van accuwisselstations hebben. Het eerste Europese Power Swap-station werd in januari in Noorwegen geopend en inmiddels zijn diverse stations in Noorwegen, Zweden en Duitsland. Nio produceert de Power Swap Stations zelf in een fabriek in Hongarije.

Op YouTube staan diverse video’s van een Nio batterijwissel, bijvoorbeeld https://youtu.be/-5BPL4Nm1q0

 

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!