Controverse over de New Thames-tunnel in Londen

Afbeelding door Geoengineer.org

De Silvertown-tunnel is een ondergrondse structuur met 4 rijstroken die onder de rivier de Thames in Oost-Londen doorloopt en Silvertown en het eiland Greenwich verbindt. Het project kreeg toestemming in 2018 en is momenteel aan de gang en de voltooiing ervan staat gepland voor 2025. De ontwikkelaars van de faciliteit suggereren dat de bevolking en het verkeer in dit deel van de stad in de toekomst zullen toenemen, dus de bouw van de tunnel zal een betrouwbare doorgang voor transport. De tunnel zal met name de congestie verminderen door een alternatieve route te bieden, reistijden te verkorten, werkgelegenheid te bieden en mogelijk de vastgoedmarkt in de omliggende regio ten goede te komen.

De bouw van de tunnel wordt als een dure onderneming beschouwd en de kosten zullen naar verwachting ongeveer $ 1,38 miljard bedragen. Dit bedrag zal worden afgeschreven via gebruikslasten die ook de exploitatie- en onderhoudswerken voor de komende 25 jaar zullen dekken.

Volledig artikel door geoengineer.org is hier te vinden: https://www.geoengineer.org/news/controversy-over-the-new-thames-tunnel-in-london

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!