De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Zeg de naam “Stephen Covey” en de helft van de groep wordt enthousiast, krijgt een glimlach op het gezicht, knikt instemmend. De andere helft krijgt een vragende blik en haalt de schouders op.

Stephen Covey verdiepte zich in de achtergrond. Een stap verder dan de techniek, voorbij het rationele, voorbij feiten en naar gevoel. Wat is de basis van jouw persoonlijke succes, wat leid je tot effectief leiderschap?

Zijn boek is inmiddels meer dan een bestseller en al lange tijd ook in het Nederlands verkrijgbaar. De zeven eigenschappen zijn herkenbaar, eenvoudig en gemakkelijk toe te passen. Praat je met mensen die bekend zijn met de eigenschappen dan blijkt het toch lastiger om ze als constante factor in je leven in te bouwen.

Binnen de KIVI hebben we ingenieurscoaches. Mensen die je kunnen helpen om zaken van de andere kant te bekijken. Wat betekent bijvoorbeeld het woord leiderschap voor jou en waar pas je het toe? Wat betekend het woord als je nog niet zo ver bent dat je een team aanstuurt? Coaches waarmee je (gratis als lid van de KIVI) contact mee op kan nemen om eens te praten over je carrière, zaken waar je tegenaan loopt of gewoon als een soort van APK van je carrière.

Stephen Covey? Als je een praktische inleiding wilt horen op de zeven eigenschappen en Stephen zelf, luister dan eens de podcast van Ben Tiggelaar:

https://soundcloud.com/denkproducties/podcast-1-ben-tiggelaar-over-stephen-covey-uit-mba-in-een-dag

 

Verder lezen op community.kivi.nl:

Geef een antwoord

Hey engineer (to be)

Wat zou jij nog toegevoegd willen zien op onze site?
Meer content over Industrieel Ontwerp en Big Data
of is juist Civiele techniek jouw ding?!